Свинина запечена з апельсинами та оливками: ситна та святкова страва до Нового року

Наш  найулюбленіший рецепт гарячого, яким хочеться з вами поділитися. Адже ця страва варта, щоб її приготувати до новорічного столу!

Саме на Новий рік ми пропонуємо приготувати свинину, але ви можете спробувати за цим рецептом приготувати  і птицю. Секретні інгредієнти – апельсини, мед та оливки – все доступно і при цьому надзвичайно ароматно та смачно. А подача з дольками апельсина дуже ефектна.

1,5 кг цільного шматка м'якоті свинини

3 апельсини

2 ст. л. меду

1 банка маслин із кісточкою

1 голівка часнику

сіль, чорний перець та сухі пряні трави за смаком

окремо 1 апельсин та розмарин для прикраси

Вичавити сік з 2 апельсинів, зубчики часнику придавити ножем і довільно нарізати. М'ясо натерти часником, приправити меленим перцем із сушеними травами, скласти в глибокий посуд і залити апельсиновим соком. Накрити і залишити маринуватися м'ясо на день або на два, періодично перевертаючи його в маринаді.

Розігріти духовку до максимуму. Злити з м'яса маринад і відставити його убік. М'ясо посолити та обмазати медом, поставити в духовку на 20 хвилин, щоб воно підсмажилося з усіх боків (використовуйте краще глибоку форму ).

Влити маринад, що залишився, накрити фольгою і продовжувати запікати 1,5 години при температурі 200 градусів, періодично поливаючи м'ясо рідиною, в якій воно готується.

Додати до м'яса банку маслин разом з рідиною та нарізаний часточками зі шкіркою один апельсин. Продовжувати готувати ще 1,5 години.

Вийняти м'ясо з духовки, дати трохи відпочити та нарізати поперек волокон стейками по 2 см завтовшки. Перекласти стейки в чисту форму або блюдо, рідину, що залишилася, процідити і полити цим м'ясо.

Для прикраси апельсин нарізати кружальцями та вставити їх між стейками. Викласти зверху маслини та розмарин.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист