Вишуканий вершково-полуничний десерт для романтичної вечері

Eaton mess – традиційний англійський десерт, створений на початку XX століття власником готелю Eaton у Лондоні. Десерт швидко став популярним і досі залишається одним з улюблених ласощів не лише англійців, а й усіх шанувальників гастрономії. Пропонуємо його приготувати для своєї другої половинки на свято усіх закоханих.

1 білок

60 г цукрової пудри

3-4 краплі лимонного сок

300 г полуниці

20 г цукру

250 г вершків жирністю 33%

20 г цукрової пудри

дрібка ваніліну

У чистому сухому посуді збити міксером на високій швидкості білок до м'яких піків. Цукрову пудру просіяти, щоб не було грудочок і твердих частинок, частинами ввести в білкову масу і на малій швидкості збити до блиску (пудра повинна повністю розчинитися).

Додати кілька крапель лимонного соку, на високій швидкості збити до твердих піків.

За допомогою кулінарного мішка або ложки відсадити на пергамент безе, розмір і форма можуть бути будь-якими, від цього залежатиме час випікання. Поставити в розігріту до 100°С на 1 годину (можливо, знадобиться трохи більше часу – це залежить від духовки). Коли приготується, відкрити дверцята і залишити до повного остигання.

Безе скласти в пакет і розкришити за допомогою качалки.

Полуницю нарізати. Половину розім'яти виделкою, посипати цукром, перемішати і дати постояти, щоб виділився сік.

Вершки збити з цукровою пудрою і дрібкою ваніліну. Викласти у відповідний фужер або келих шарами вершки, полуницю, розкришене безе, знову вершки. Прикрасити рештою полуниці зверху. Подати відразу ж.

Вас це може  зацікавити: Італійський манник мільяччо: простий і фантастично смачний десерт

Смачні млинці на сніданок з двох інгредієнтів – навіть борошно не потрібне

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист