Не забувайте у піст розбавляти свій раціон рибою та морепродуктами. Як мінімум, це білок і корисні жири. Та й різноманітність у меню дуже важлива для організму. Тримайте простий, швидкий і ситний рецепт із запеченою тріскою. Страва ідеальна як для обіду, так і для вечері.
Інгредієнти на 2 порції:
300-400 г тріски (або філе будь-якої риби)
Банка консервованої білої квасолі
150-200 г помідорів чері
жменя чорних оливок
2 зубчики часнику
1 ст. л. копченої паприки
кілька гілочок петрушки
чіабата для подачі
Чері розрізати навпіл. Викласти у форму для запікання з промитою квасолею та розчавленими зубчиками часнику. Збризнути маслом. Додати томатну пасту.
Посолити, поперчити. Перемішати. Відправити в духовку, розігріту до 190°С, на 20 хв.
Філе риби порізати на великі шматки. Трохи посолити та посипати копченою паприкою. Викласти до томатів та квасолі. Додати чорні оливки та запікати ще 20 хв.
Готову страву посипати рубаною петрушкою. Подавати зі скибочками свіжої чіабати.
Вас це може зацікавити: 3 причини відмовитися від риби тілапії
«Лимонна» форель з броколі – найшвидший рецепт приготування риби