Любите каву з високою густою пінкою, але у вас немає каво-машини? Не проблема – зробити лате чи капучино можна завдяки підручним засобам.
Не те щоб пінка вирішувала все в цьому напої, але без неї кава з молоком виглядає неповноцінною.
Вирішити проблему допоможе спінювач молока – ручний або автоматичний. Щоб збити молоко в пінку, його спочатку треба добре нагріти (але не доводити до кипіння). Налийте в ємність, з якої питимете каву, максимум 1/3 молока і збивайте до утворення піни необхідно щільності. Потім туди тоненьким струменем вливайте каву.
Робити це потрібно в теплій чашці чи склянці, тоді піна краще утворюватиметься. І молоко брати високої жирності.
Якщо спінювача немає, ще не все втрачено – правильний капучіно можна зробити навіть без додаткових пристроїв.
Усе, що вам знадобиться для цього, – банка з гвинтовою кришкою.
Налийте холодного молока (не більше, ніж половину банки) і добре нагрійте в мікрохвильовці (його можна нагріти і на плиті).
Щільно закрутіть банку кришкою та енергійно струшуйте її близько хвилини – і вуаля! – розкішна пінка готова! Додайте її до свого капучіно та насолоджуйтеся кавою.
Вас це може зацікавити: Кому потрібно додавати до кави сіль