Яка каша на сніданок корисніша за вівсянку

Традиційна вівсянка – не єдиний вид каші, з якої дієтологи радять починати свій день.   

Пшоно не поступається своїми властивостями вівсянці. А за деякими критеріями навіть краще за неї.

Чому пшоно варто їсти зранку

Виводить токсини з організму. Пшоно багате на клітковину, яка діє як віник для кишечника. Вона проходить через травний тракт, забираючи з собою токсини та шлаки. Це сприяє регулярній дефекації та відсутності здуття живота. А загалом – відчуттю легкості.

Дає тривале відчуття ситості. На відміну від солодких каш та випічки пшоняна каша забезпечує енергією поступово. Завдяки цьому рівень цукру в крові не коливається, а отже вам не захочеться їсти вже через годину.

Сприяє обміну речовин. Пшоняна крупа містить речовини, що підтримують функціонування печінки – нашого головного фільтра. А чим краще працює печінка, тим швидше відбувається метаболізм і тим ефективніше спалюються жири.

Що додати до пшоняної каші

Як і вівсянку, пшоняну кашу можна здобрювати різними інгредієнтами, які роблять її ще кориснішою. Дуже смакує з нею:

● гарбузове насіння. Воно містить цинк і магній, які знижують рівень кортизолу – гормону стресу, який сприяє появі зайвої ваги. А також амінокислоту кукурбітин, яка бореться з паразитами (вони заважають нормальному травленню);

● соняшникове насіння. Джерело корисних жирів, які допомагають засвоювати жиророзчинні вітаміни A, D, E, K. Крім того, захищає клітини від пошкоджень – це робота вітаміну Е;

● кунжут. Зміцнює кістки та прискорює метаболізм. Сезам – речовина, яка міститься в кунжуті, допомагає розщеплювати жири;

● лляне насіння. Його цінують за високий вміст омега-3 – ці жирні кислоти зменшують запалення в кишечнику та допомагають схуднути. Желе, що утворюється при замочуванні льону, покриває стінки шлунка та кишечника, захищаючи їх та покращуючи травлення.

Важлива умова приготування корисної пшоняної каші – на воді (можна додати трохи рослинного молока) і без цукру.

Вас це може зацікавити: Ця крупа одна з найкорисніших у світі – вживати її можна хоч щодня

Вчені знайшли смачну й корисну заміну гречці

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист