10 найбільш корисних фруктів з високим вмістом клітковини

Фрукти з високим вмістом клітковини не просто забезпечують організм поживними речовинами, необхідними для нормальної життєдіяльності. Вони допомагають довше почуватися ситими. Відтак – турбуються про вашу фігуру та здоровя серця.

Достатня кількість клітковини – це важлива умова гарного травлення, регулювання рівня цукру в крові та контролю ваги.

Отримати її можна в досить смачний спосіб – якщо включати в свій щоденний раціон  фрукти. Дієтолог Кріс Мор радить перш за все звернути увагу саме на ці фрукти, які мають значні переваги для здоров’я.

Малина. Крім клітковини містить антиоксиданти. Зокрема, кверцетин, який зменшує запалення та підтримує імунітет.

Яблука. Клітковина в ньому відіграє важливу роль у регулюванні цукру в крові та покращенні загального стану травлення.

Груші. Джерело пектину – розчинної клітковини. Вони не тільки дають відчуття ситості.  Завдяки великій кількості фруктози мають легкий послаблюючий ефект.

Ожина. Антоціани, які дають їй такий насичений колір, – потужні антиоксиданти, що  захищають клітини та підтримують загальний стан здоров’я.

Апельсини. Це не тільки вітамін С, без якого страждає імунітет. Це клітковина для покращення роботи кишечника і флавоноїди (зокрема, гесперидин), які прискорюють  кровообіг і борються із запаленням.

Ківі.  Містять одночасно і розчинну, і нерозчинну клітковину, що ідеально для організму. Розчинна знижує ймовірність стрибків глюкози і дозволяє довше не відчувати голод, а нерозчинна допомагає шлунково-кишковому тракту злагоджено працювати. А ще в ньому є вітамін С. Причому навіть більше, ніж у цитрусових.  

Інжир. Насичує організм клітковиною та кальцієм і нормалізує мікрофлору кишечника.

Гранат. Має високу  концентрацію клітковини, кислот та дубильних речовин, які позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту та сечостатевої системи. А ще гранат містить антиоксиданти, які позитивно впливають на стан шкіри.

Папайя. Травний фермент папаїн допомагає розщепити важкозасвоювані білки. Вітамін С зміцнює імунну систему. Клітковина тримає в тонусі шлунково-кишковий тракт, виводить з організму токсини та шлаки.

Авокадо. Поєднання клітковини та корисних жирів у «алегаторовій груші» сприяє  підвищенню ситості та підтримує здоров’я серця. Ризик серцево-судинних захворювань знижується на 22% відсотки, якщо ви регулярно вживаєте авокадо.

Вас це може зацікавити: Що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте занадто багато клітковини

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист