Чи можна їсти сало, якщо ви на дієті

Сало вважається гастрономічною візитівкою українців. Але, враховуючи калорійність, для декого воно – табу. Та чи справді варто від нього відмовлятися тим, хто слідкує за своєю вагою?

Попри те, що сало – це жир у чистому вигляді, тільки твердий, воно – мега корисний продукт.

Жиророзчинні вітаміни А, Е та D в його складі поліпшують якість шкіри та волосся.

Вітамін D допомагає синтезувати та регулювати рівень гормонів, важливих для репродуктивної системи. А головне – сприяє засвоєнню організмом кальцію, що важливо для здоров’я кісток, зубів та м’язів.

Селен допомагає налагодити ефективну роботу щитовидки  та сповільнює процес старіння організму. 

Лінолева кислота перешкоджає появі відкладень холестеринових бляшок  на стінках судин, зменшує ризик розвитку атеросклерозу та серйозних захворювань серця (зокрема, серцевої недостатності та інсульту).

Арахідонова кислота сприяє зміцненню імунітету. Також у цьому процесі задіяні й поліненасичені жирні кислоти.

Сало надовго насичує організм.

Запобігає застою жовчі.

Не дивно, що лікар радять вживати сало регулярно. Щоправда, враховуючи його калорійність – близько 800 ккал/100 г, їсти його великими порціями не можна. Слід обмежуватися 50 грамами на добу. Причому йдеться про свіже тверде сало – солоне або заморожене (у смаженому вигляді воно надзвичайно шкідливе для організму).

Що робити тим, хто сидить на дієті? Чим компенсувати користь, яку можна отримати від сала? Нічим. Ряд дієтологів вважає, що такі люди теж можуть (і повинні) вживати цей продукт. Але у меншій кількості, ніж інші.

Дієтологиня Оксана Скіталінська радить обмежуватися шматочком розміром з пів сірникової коробки. Наїстися з такої мікро-порції не вийде. Однак отримати свою дозу поживних речовин можна.

Вас це може зацікавити: Лікар назвав три продукти, які найкраще очищають артерії, знижують рівень холестерину та зміцнюють здоров’я серця

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист