Риба здатна творити дива для організму, тому повинна регулярно з’являтися на нашому столі.
Риба – безцінний союзник здоров'я. Вона містить мало насичених жирів, багата на білок, цінні вітаміни й мінерали.
Не вся риба однаково корисна. Найчастіше в рекомендаціях експертів з правильного харчування фігурує лосось, багатий на омега-3 жирні кислоти. Проте дієтолог Джессі Федер не радить на ньому зациклюватися. Ці два види риби не менш корисні – кожен по-своєму. Вони повинні з’являтися у вашому меню принаймні двічі на тиждень.
Оселедець
Альтернатива лососю, більша доступна за ціною. Славиться високим вмістом омега-3 жирних кислот. Ці корисні жири допомагають знизити кров'яний тиск і тригліцериди, підвищити рівень хорошого холестерину та захистити серцево-судинну систему.
Водночас вони сприяють зниженню ризику розвитку деменції. Порція оселедця містить близько 200 калорій, 23 грами білка та 11 грамів корисних жирів, а також є чудовим джерелом вітамінів D та B12.
Тріска
Біла риба – ідеальний вибір для людей, які віддають перевагу корисному, смачному та низькокалорійному. Порція вагою 100 грамів містить лише 100 калорій, близько 20 грамів білка, а також цінні вітаміни групи В, такі як B6 та B12, необхідні для нервової системи та формування клітин.
Крім того, тріска багата на селен та йод – два мікроелементи, які відіграють вирішальну роль у функціонуванні імунної системи та щитовидної залози.
Вас це може зацікавити: Названо види риби, які корисніші за лосось
Вчені з’ясували, яку рибу треба їсти, щоб жити довго, як японці