Навіть якщо ви кавоман і любите експериментувати з цим популярним напоєм, такої кави точно не пробували.
З яйцем. Ця кава називається Cà Phe Trung і подається в кафе Ханоя, столиці В'єтнаму. Жовток збивають разом зі згущеним молоком до утворення кремоподібної суміші, яку вливають у густу чорну гарячу каву.
З морською сіллю. Шеф-кухарі 85C Bakery Cafe на Тайвані додають сіль у каву, щоб підкреслити її солодкий смак.
З тоніком. Напій з подвійного шоту еспресо і тоніку, які виливаються у склянку з льодом, в різних країнах називаються по-різному: еспресо-тонік, кафе-тонік, кава-тонік. Вперше його приготували в Хельсінгборгу (Швеція). Дуже швидко напій став популярним: відвідувачі оцінили те, що тонік посилює силу кофеїну.
З сиром. Ще одна шведська традиція. Шматочок сиру Leipäjuusto, який зустрічається у Фінляндії та Швеції (виготовляється з коров’ячого, козячого або оленячого молока), занурюють у каву та ковтають, запиваючи гарячим напоєм.
З маслом. Така кава замінює повноцінний сніданок, сприяє втраті ваги та підтримує нервову систему.
Кава з лимоном або лаймом. «Гільєрмо» – кава зі скибочкою цитруса. Напій досить кислий, тому на любителя.
З азотом. Ним насичують каву холодного заварювання – так виходить нітро кава. В ній зазвичай міститься більше кофеїну, але на смак це не впливає – азот зменшує гіркоту напою.
З шоколадним печивом. Солодощі в цьому варіанті – не тільки десерт до кави, а й свого роду соломинка. Спочатку печиво з кремовим прошарком занурюють в гарячу каву, відкушують невеликі шматочки з обох країв. Далі знову наполовину занурюють і через печиво всмоктують напій. Такий спосіб пити каву особливо поширений в Австралії.
З пивом. У келих пива додають порцію еспресо, перемішують – і напій готовий!
Вас це може зацікавити: Які таблетки діють ефективніше, якщо приймати їх з кавою