Регулярне вживання кисломолочних продуктів, які містять корисні для мікрофлори кишечника бактерії, вважається основою здорового способу життя і правильного харчування. Принаймні, тривалий час це пропагували дієтологи і лікарі. Однак не вся ця «молочка» впливає на організм позитивно.
Знежирені молочні продукти
Більшість людей споживають їх, оскільки вважають, що вони низькокалорійні та корисні. Але справа в тому, що до складу таких продуктів додається крохмаль – він допомагає досягти необхідної консистенції. А за калорійністю крохмаль, як відомо, не поступається вуглеводам. В результаті ми отримуємо продукт, який не насичує організм (немає чим – він знежирений), а навпаки – стимулює апетит, підвищуючи рівень цукру в крові.
Солодкі йогурти
Йогурти з різними добавками не можна назвати корисним молочним продуктом навіть з великою натяжкою. Репутацію їм зіпсували вуглеводи – цукор та фрукти. Крім того, до їхнього складу входять ненатуральні добавки, що ставлять йогурт в один ряд із солодощами. Ще один мінус цього продукту – цукор погіршує засвоєння кальцію.
Сметана
Один з найбільш важких для травлення молочних продуктів, що гальмує роботу печінки та підшлункової залози. Однак це не означає, що варто повністю від неї відмовитися. Щоб уникнути проблем з травленням і розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту, досить вибирати ту сметану, яка має меншу жирність – 10-15%. Яе варіант – її можна замінити грецьким йогуртом. Принаймні в тих стравах, де він смакує. Наприклад, в якості заправки до салату. А якщо додати до нього трохи гірчиці, буде схоже на знежирений майонез.
Вас це може зацікавити: Названо популярний молочний продукт, який може знизити ризик раку кишечника
Вчені назвали молочний продукт, який знижує ризик захворювання на рак товстої кишки