Як правильно мити голову, щоб волосся не ламалося і не сіклося

Спочатку шампунь, потім кондиціонер – такий порядок миття волосся звичний для усіх. А якщо спробувати його змінити? Експерт обіцяє, що ефект приємно здивує – волосся матиме розкішний здоровий вигляд.

Що таке метод CWC

Цей спосіб миття голови вже отримав свою назву – CWC, яка розшифровується як «Condition-Wash-Condition». Волосся спочатку обробляється кондиціонером, потім миється шампунем і знову обробляється кондиціонером. Таким чином забезпечується догляд та дбайливе очищення.  

Популярним цей метод став завдяки експерту з догляду за волоссям Деяну Гарцу, який розповів про CWC у TikTok.

До нього часто звертаються за порадою жінки з довгим волоссям, яке ламається і має  посічені кінчики. Нічого дивного в цьому немає: регулярне миття голови може висушити шевелюру, змінюючи її структуру. Вірніше, змінює її те, що ми починаємо з шампуню – це велика помилка, на думку Гарца.

Однак використання кондиціонеру на початку водної процедури може цьому зарадити.

Як це відбувається

Спочатку ви наносите на волосся кондиціонер – по всій довжині, але не на корені. Потім, не змиваючи його, розподіляєте по волоссю шампунь. Після того, як усе це змиєте, нанесіть кондиціонер ще раз.

Як цей метод працює

Перше застосування кондиціонера призначене для захисту та зволоження волосся.

Шампунь очищає волосся.

Друге застосування кондиціонера допомагає утримувати в ньому вологу. Після цього, розповідають ті, хто спробував CWC, кінчики не січуться, волосся стає не таким ламким. Загалом воно робиться більш гладким і блискучим.

Такий метод миття голови підходить перш за все для довгого сухого волосся.

Але так само він буде корисним і для волосся, пошкодженого хімічною завивкою.

Вас це може зацікавити: Як кока-кола впливає на блиск і обєм волосся

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист