Як у квітні прогнати слимаків та равликів зі свого саду за допомогою одного простого харчового відходу

Слимаки та равлики пересуваються надзвичайно повільно. Але в них такий апетит, що буквально за ніч можуть завдати саду шкоди, на яку деякі шкідники неспроможні за місяць.

Слимаки не перебирають харчами: вони їдять молоденьку розсаду, дорослі рослини, плоди. Тому відповідальні садівники постійно пробують різні методи відлякування, щоб знайти найефективніший.

Магазинні засоби боротьби зі шкідниками не дуже бажані – ці хімічні розчини дуже агресивні. Якщо потрапляють у ґрунт чи на саму рослину, до кращого росту її не стимулюють. Тож краще зосередитися на органічних. Зокрема експерти радять скористатися яєчною шкаралупою.

Справа в тому, що слимаки не люблять гострих поверхонь. Тож все, що нам потрібно, – розкидати навколо рослин яєчну шкаралупу.

Але її слід правильно підготувати для цього: ретельно промити і висушити, а потім подрібнити – на якомога менші шматочки (але не на порох).

Якщо ж на шкаралупі залишаться рештки яйця, отримаєте зворотній ефект. Шкідники не тільки не підуть із вашого саду – до вас завітають слизняки ще й з сусіднього.

Шкаралупа принесете рослинам подвійну користь – позбавить від шкідників і удобрить ґрунт кальцієм, який важливий для росту. Особливо це корисно для помідорів, перцю та квітів.

Ас це може зацікавити: Мало хто знає: що потрібно зробити в садку та на городі просто зараз, щоб слимаки та равлики не зіпсували майбутній урожай

Викликають отруєння, галюцинації і сліпоту: 5 рослин, яких не повинно бути у вашому саду

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист