Чому не можна повторно розігрівати макарони

Готувати їжу на кілька днів – таке практикує багато жінок, які працюють. Це дуже зручно. Але фахівці з правильного харчування вважають, що не завжди корисно. Особливо коли йдеться  про макаронні вироби.

Макаронні вироби містять багато крохмалю. Наприклад, у сухих спагетті його вміст майже 62%, але у процесі варіння кількість зменшується у 2,5 рази.

Якщо звіжозварені макарони з’їсти гарячими, ми отримаємо просто крохмаль – швидкий вуглевод, який додає енергії. Якщо ж підігріти охолоджені макарони в мікрохвильовці, ферменти в нашому організмі не можуть його повністю розщепити і перетворити на глюкозу.

Такий крохмаль перетворюється на модифікований. Він містить вільні радикали, які, як відомо, викликають мутації в клітинах і можуть спричинити розвиток онкологічних захворювань. Щоб вивести потім вільні радикали, необхідна велика кількість антиоксидантів, природнім джерелом яких є більшість фруктів.

Але краще уникати проблем зі здоров’ям, ніж потім з ними боротися.

Тому експерти радять не готувати макаронні вироби про запас – їсти тільки свіжоприготовлені. Вибирати тільки види з твердих сортів пшениці й готувати аль-денте.

До речі, майте на увазі: за три дні зберігання в холодильнику макарони можуть стати отруйними. Тісто, яким вони є по факту, дуже сприятливе для розмноження патогенних організмів. 

Вас це може зацікавити: Як з курячого мяса видалити антибіотики й гормони: 4 ефективні способи на вагу золота

Не лососем єдиним: яка непримітна рибка може стати набагато кориснішою альтернативою лососю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист