Готувати їжу на кілька днів – таке практикує багато жінок, які працюють. Це дуже зручно. Але фахівці з правильного харчування вважають, що не завжди корисно. Особливо коли йдеться про макаронні вироби.
Макаронні вироби містять багато крохмалю. Наприклад, у сухих спагетті його вміст майже 62%, але у процесі варіння кількість зменшується у 2,5 рази.
Якщо звіжозварені макарони з’їсти гарячими, ми отримаємо просто крохмаль – швидкий вуглевод, який додає енергії. Якщо ж підігріти охолоджені макарони в мікрохвильовці, ферменти в нашому організмі не можуть його повністю розщепити і перетворити на глюкозу.
Такий крохмаль перетворюється на модифікований. Він містить вільні радикали, які, як відомо, викликають мутації в клітинах і можуть спричинити розвиток онкологічних захворювань. Щоб вивести потім вільні радикали, необхідна велика кількість антиоксидантів, природнім джерелом яких є більшість фруктів.
Але краще уникати проблем зі здоров’ям, ніж потім з ними боротися.
Тому експерти радять не готувати макаронні вироби про запас – їсти тільки свіжоприготовлені. Вибирати тільки види з твердих сортів пшениці й готувати аль-денте.
До речі, майте на увазі: за три дні зберігання в холодильнику макарони можуть стати отруйними. Тісто, яким вони є по факту, дуже сприятливе для розмноження патогенних організмів.
Вас це може зацікавити: Як з курячого м’яса видалити антибіотики й гормони: 4 ефективні способи на вагу золота
Не лососем єдиним: яка непримітна рибка може стати набагато кориснішою альтернативою лососю