Рагу – це знахідка для кулінара-експериментатора, адже можна нескінченно займатися творчістю. М'ясо, птиця, риба, овочі, у різних пропорціях та в різних поєднаннях – готуй хоч щодня. Пропонуємо один з рецептів, який буде безпрограшним варіантом.
Головний принцип рагу – це невеликі і приблизно однакові шматочки інгредієнтів, тушковані в густому смачному соусі.
Зазвичай м'ясо обсмажується першим, а вже потім до нього по черзі додається все інше. Але це не стосується курячої грудки. Якщо готувати її першою, вона стане жорсткою, адже для її приготування потрібно мінімум часу.
300-350 г курячої грудки
1 ст. л. соєвого соусу
2 баклажани
300 г помідорів
200 г замороженої стручкової квасолі
100 г томатного соку
3 зубчики часнику
1 ст. л. цукру без гірки
сіль, мелений перець за смаком
олія для смаження
Порізати куряче філе кубиками приблизно 2 см, замаринувати в соєвому соусі.
Баклажани розрізати вздовж на слайси товщиною 0,5 см (або нарізати кружальцями), посипати сіллю і залишити на 20 хвилин, щоб випустили гіркоту, після чого прибрати паперовою серветкою зайву сіль та рідину.
Помідори та часник довільно тонко нарізати.
Обсмажити баклажани на олії до золотистого кольору з двох сторін.
Зверху на них викласти томати, стручкову квасолю і часник, додати цукор і томатний сік. За смаком посолити і поперчити. Тушкувати на повільному вогні 20 хвилин під закритою кришкою (густоту соусу регулюйте під себе, вам може знадобитися більше).
Викласти зверху замариноване філе (намагайтеся викладати так, щоб кожен шматочок лежав окремо). Накрити кришкою, збільшити вогонь до середнього і готувати 3-4 хвилини.
Вимкнути вогонь і залишити рагу під закритою кришкою на 10 хвилин. Після цього акуратно все перемішати й подавати.
Вас це може зацікавити: Мусака без м’яса – цікавий пісний рецепт
Овочі гриль, запечені в духовці – швидкий і легкий рецепт на обід чи вечерю