Чи потрібно накривати каструлю кришкою під час варіння макаронів: нюанс, від якого залежить смак страви

Приготування макаронів – один з найпростіших кулінарних процесів. Але деталі, які ми часто не враховуємо, мають важливе значення. Вони можуть зробити буденну страву смачною, як у ресторані, або зіпсувати її.

Макарони люблять за те, що вони швидко готуються і є основою для кулінарних експериментів. Смак у значній мірі залежить від соусу, який ви додасте. Однак це зовсім не означає, що приготуванню самих макаронів не варто надавати значення.

Вони не повинні перекипіти, тому у процесі приготування важливо контролювати не лише час, а й температуру води. Найкраще це робити, коли вони варяться без кришки.

У накритій кришкою каструлі вода починає швидше закипати і сильно вирувати –  отже, будь-якої миті ризикує втекти.

Крім того, у закритій каструлі накопичується зайва пара, а це шкідливо для текстури пасти. Макарони, як зазначають досвідчені кулінари, починаються активніше злипатися. Додавання олії не допоможе їх роз'єднати. Більше того – олія не піде на користь страві, оскільки ускладнить зв’язування пасти з соусами.

Натомість у відкритій каструлі стежити за процесом приготування простіше. Відразу видно інтенсивність кипіння, рівень води і ступінь готовності макаронів.

До речі, експерти радять не зливати з пасти всю воду, в якій вона варилася. Варто зберегти  хоча б склянку. Її потім можна буде використати, коли готуватимете соус. Крохмаль у воді, який виварився з пасти, чудово впорається з роллю загущувача і сприятиме покриттю кожної локшини.

Вас це може зацікавити: Як не зіпсувати макарони по-флотськи: 6 секретів приготування ідеальної страви

Паста-салат з горошком, горішками і оригінальним огірковим соусом

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист