Свіжі весняні фрукти й овочі потроху витісняють з нашого меню наваристі супи і ситні страви. На перший план виходять салати – улюблені, перевірені рецепти, і нові, які варто спробувати. Цей нестандартний варіант вам точно сподобається.
180 г шпинату
1/2 червоної цибулини
350 г свіжої полуниці
1-2 стиглих авокадо
100 г бринзи
15 г вершкового масла
оливкова олія
3 ст. л. цукру
1 ст. горіхів пекан.
У сковороді розтопити масло, додати цукор та горіхи. Перемішувати постійно до повного розчинення цукру. Поступово цукор стане схожим на пісок, а потім карамелізується.
Після розчинення цукру готувати горіхи протягом 2-х хвилин, потім швидко перекласти на окрему тарілку. Дати охолонути.
У салатницю скласти шпинат, порізану слайсами полуницю та авокадо, карамелізовані горіхи і цибулю (якщо цибуля занадто гірка, то її можна попередньо вимочити у воді з парою столових ложок оцту). Зверху посипати бринзою (її можна сміливо замінити на фету чи козячий сир). Збризнути оливковою олією, поперчити і посолити до смаку.
Вас це може зацікавити: Десерт із полуниці і шоколаду: простий рецепт – вишуканий результат
Вітамінний салат з редьки: легкий весняний рецепт на обід або вечерю