Супершоколадне печиво брауні: смакота для всієї сім’ї

У цього печива насичений смак шоколаду, хрумка скоринка і ніжна серединка, що злегка тягнеться. Приготувати його дуже просто, а найсмачніше воно в охолодженому вигляді, тому зберігайте його в холодильнику. Один з інгредієнтів може бути для вас новим і невідомим і, можливо, недоступним – какао боби. Якщо немає можливості їх придбати, замініть на волоські горіхи – смак від цього зовсім не постраждає.

30 г вершкового масла

75 г коричневого цукру

1 яйце

115 г темного шоколаду

50 г борошна

10 г какао порошку

2 г розпушувача

10 г подрібнених какао-бобів (можна замінити на волоські горіхи)

сіль

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури, з'єднати його з коричневим цукром і розтерти до стану пасти. Додати яйце і ще раз добре розтерти.

Шоколад розтопити короткими імпульсами в мікрохвильовій печі або на водяній бані, додати його в вершково-яєчну масу і перемішати до однорідного стану.

Додати борошно, розпушувач, порошок какао та какао боби, добре розмішати та прибрати в холодильник на 10 хвилин.

Чайною ложкою викласти порційно тісто на лист, застелений пергаментним папером, відступаючи 5 см один від одного. Злегка посипати сіллю кожну кульку і випікати 15 хвилин при температурі 170°.

Дати повністю охолонути, скласти печиво в пластиковий бокс і прибрати в холодильник.

З какао бобів роблять какао порошок і масло какао, з якого потім виготовляють шоколад. У чистому вигляді вони дуже корисні і мають масу позитивних властивостей, проте цілісні боби не такі смачні і потребують очищення. Краще використовувати органічні подрібнені какао боби, які називаються Нібси. Це не тільки прекрасна добавка до смузі, морозива та десертів, але й смачно просто так. Ящо вранці на сніданок з'їсти кілька нібсів, то вони дадуть почуття насичення, необхідні речовини та заряд енергії. Батьківщиною дерева какао є Південна Америка і воно плодоносить цілий рік.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист