8940 підтягувань – 35-річний японець побив світовий рекорд на турніку

Середньостатистичний чоловік підтягується на турніку 10-15 разів. Дехто не може жодного разу. А для японця Кента Адачі, який потрапив у Книгу рекордів Гіннесса, це взагалі мікроскопічні дози. 

Кента Адачі вже вдруге потрапив до Книги рекордів Гіннесса. Перший його рекорд було зафіксовано в 2022 році, коли він без зупинки підтягнувся 651 раз.

Перемога змотивувала чоловіка підкорити наступну вершину – взяти участь у підтягуванні тривалістю 24 години.

Впродовж року він ретельно готувався. Підтягувався до 200-300 разів через день (у проміжках відновлювався). А з грудня минулого року почав практикувати добові тренування, щоб звикнути до такого нереального навантаження.

Однак рекорд дався йому непросто. Спочатку розболівся плечовий суглоб, вивихнутий кількома місяцями раніше. Боліли мозолі на руках. Потім хотілося їсти, спати і так – по колу. Але йому вдалося сконцентруватися на справі. Не в останню чергу завдяки родині, яка за нього в цей момент вболівала.

«Я зміг протриматися усі 24 години, тому що мене підтримувало так багато людей. Особливо це стосується моєї дружини. Вона провела 24 години без сну. Зізнаюся, я відчуваю себе винним у тому, що змушую її терпіти мої егоїстичні починання. Вона – найкращий партнер в світі!» – каже Кента Адана.

Своєю перемогою Кента довів, що в житті немає нічого неможливого, головне – захотіти.

Зайнятися підтягуванням його змусив випадок. 17 років тому він влаштувався на роботу в берегову охорону, де регулярно потрібно здавати тести на фізичну підготовку. Кента пройшов їх усі, не склалося тільки з підтягуванням. Тоді він вирішив виправити цю прикрість і почав ходити на турнік щодня. Результат тепер знає весь світ.

Вас це може зацікавити: Вчені зясували, що буде, якщо щодня підтягуватись на турніку: вам це точно не потрібно

Американець поставив світовий рекорд з присідання – 26100 разів за 24 години

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист