Як не потрапити в пастку в італійському ресторані

Якщо ви плануєте найближчим часом відвідати Італію, будьте готові до незапланованих трат, які спустошуватимуть ваш гаманець. Хитрі власники ресторанів та кавярень вже придумали, як це зробити.

Італія – це Колізей, Пізанська вежа, фонтан де Треві, паста, піца і купа маленьких ресторанчиків, де можна посмакувати місцеві делікатеси, запиваючи вином або кавою.

Ця країна – рай для гурманів та любителів історичних пам’яток. Туристів тягне сюди, як магнітом. Передбачається, що в 2024 році її відвідає близько 400 млн гостей. Власники закладів харчування вже підраховують потенційний прибуток і намагаються до максимуму його збільшити.

Тепер у них з’явилася нова практика – брати плату за вхід. Просто зайти й подивитися меню – безкоштовно. Обслуговування, якщо ви сіли за столик, – це додатково 1-3 євро з кожного в чеку.

В деяких ресторанах «коперто» (так це називається) маскують під виглядом плати за хліб, який подають, щойно людина сіла за стіл. Коштує він насправді кілька центів, але для туристів інші розцінки. Тому якщо намагаєтесь підрахувати, у скільки вам обійдеться обід на двох, накиньте до цієї суми ще 6 євро (2 х 3).

«Коперто» зазвичай вище в тих ресторанах, які розташовані біля місць з високим  туристичним трафіком. Зокрема, біля історичних пам’яток.

Очевидці розповідають, що впізнати такі заклади можна ще на вході: там завжди стоїть менеджер або промоутер, який володіє англійським і може дуже легко запудрити туристу мозок. 


Вас це може зацікавити: Країна мрії: чому хоч раз у житті слід побувати в Арабських Еміратах (ФОТО)

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист