Півтори ложки цього продукту щодня допоможе знизити тиск, ризик розвитку раку і кардинально поліпшить здоров’я

Не варто шукати дорогі диво-пігулки, які зроблять вас здоровими. Британський дієтолог Майкл Мослі переконаний: творити дива може звичайна оливкова олія.

Знизити тиск і запалення і організмі, покращити пам’ять – все це можна зробити за допомогою оливкової олії, яка є однією із складових середземноморської дієти.

«Нещодавнє дослідження іспанських вчених, у якому було задіяно понад 12 000 людей, виявило: ті, хто вживав півтори столові ложки оливкової олії щодня, мали вдвічі менше шансів померти від серцево-судинних захворювань, і це вражає», – пояснює доктор Мослі.

Причому така закономірність прослідковувалася виключно в тих випадках, коли люди вживали оливкову олію першого віджиму. Хоча попередні дослідження показали, що будь-яка оливкова олія здатна знижувати артеріальний тиск.

Інше дослідження за участю 25 людей похилого віку з незначними проблемами з пам’яттю виявило, що щоденна доза 30 мл (приблизно дві столові ложки) оливкової олії першого віджиму покращує зв’язок нейронів мозку.

У чому ж секрет олії? Вона багата на поліфеноли та олеїнову кислоту, відому своєю протизапальною дією. А більшість хронічних захворювань починаються саме із запалення. Зокрема, рак та дименція.

«Якщо олеїнова кислота справді має протизапальний ефект, то, швидше за все, допоможе запобігти і проблемам із ендотеліальною функцією внутрішніх стінок артерій – зупинить утворення бляшок», – каже доктор Білл Маллен з Університету Глазго.

У будь-якому випадку, 1-1,5 ложки олії щодня точно не завадять.

Вас це може зацікавити: Дешева і шкідлива: яка олія викликає запалення всього організму

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист